CMS ontwikkeling

CMS staat voor Content Management System. Kort gezegd is een CMS een beheersysteem voor uw website. Middels enkele eenvoudig te gebruiken pagina’s kunt u delen van uw website of uw gehele website, zelf beheren.

BlueGlobe biedt een eigen ontwikkeld CMS aan waarbij u een abonnement neemt op het systeem en eventuele extra modules. Indien gewenst kan het systeem ook gekocht worden.

BlueGlobe bouwt voor iedere klant een passende beheer oplossingAls u eenmaal uw website in gebruik genomen hebt, moet deze natuurlijk up-to-date blijven. Als u een bezoeker op uw website krijgt en deze merkt op dat het laatste nieuws al meer dan een jaar oud is, dan komt dit niet uitnodigend uit om de rest van de website te bekijken.

De ideale manier om dit onderhoud te plegen, is een CMS. BlueGlobe biedt dit systeem in 2 varianten aan:

  • Het centrale BlueGlobe CMS
  • Maatwerk CMS per website

Centrale BlueGlobe CMS

Voor al onze klanten hebben we een centraal CMS systeem ontwikkeld. Dit systeem bestaat uit het basis stuk wat iedere klant nodig heeft bestaande uit loginsysteem, gebruikersbeheer, logboekfunctie, media bibliotheek, bestandsbeheer en een module om tekstuele pagina’s te beheren. Met dit standaard systeem, bent u al in staat een website volledig zelfstandig te beheren. U kunt naar wens extra pagina’s aanmaken en waar nodig verwijderen. Deze pagina’s zijn te voorzien van uw eigen teksten en op te fleuren met beeldmateriaal uit de beeld bibliotheek.

Wilt u naast dit standaard systeem extra functionaliteiten, dan kunnen deze per module worden toegevoegd aan uw beheeraccount. Momenteel zijn de volgende modules beschikbaar:

  • Nieuws module
  • Portfolio module

Tevens zijn er nog een 5 – 10 modules in ontwikkeling, maar op dit moment nog niet beschikbaar voor onze klanten.

Toegang tot het centrale CMS

Het centrale CMS wordt waar noodzakelijk telkens geupdate en voorzien van uitbreidingen. Omdat het een cetraal systeem betreft, wordt een update meteen voor alle gebruikers beschikbaar.

Het is mogelijk om een abonnement te nemen op ons systeem. U betaald dus niet in een keer de kosten voor de ontwikkeling van het CMS systeem, maar neemt per maand het basissysteem en eventuele modules af. Het is ook mogelijk om in een keer onbeperkte toegang af te nemen. U betaald dan eenmalig een bedrag en kunt onbeperkt gebruik blijven maken van het systeem.

Het CMS systeem blijft echter te allen tijde in het bezit van BlueGlobe. Op het moment u besluit om uw website elders onder te brengen, bent u vanzelfsprekend vrij dit te doen. Er zal een export gemaakt worden van alle data in de database en deze zal vast in uw website opgenomen worden. Zo kunt u een volledig gevulde database onderbrengen op een andere locatie. Uw toegang tot het beheersysteem zal in dit geval komen te vervallen.

Maatwerk CMS

Wilt u liever het CMS in eigendom verkrijgen, dan is het mogelijk om een maatwerk CMS aan uw website te koppelen. U bent dan de enige gebruiker op het systeem en BlueGlobe verleent na oplevering van het CMS support op eventuele problemen. Toekomstige upgrades worden in deze vorm echter niet doorgevoerd. Wel is het mogelijk om uw maatwerk CMS te laten upgraden, echter valt dit niet binnen de initiele opdracht tot het vervaardigen van een website met maatwerk CMS.