Een website laten maken

Wilt u ook uw website laten maken door BlueGlobe Webdesign?

Webdesign, het ontwerpen en bouwen van een website. Onder deze noemer valt het gehele traject van de totstandkoming van een website. Van de initiele inventarisatie en gesprekken met een klant, tot de uiteindelijke testfase en daaropvolgend de oplevering en ingebruikname van de website.

Bij de totstandkoming van een website hanteren wij een vast stappenplan.

Stappenplan

 • Invullen vragenlijst – Als eerste stap vragen wij u als klant om een vragenlijst in te vullen
 • Kennismakingsgesprek – In dit gesprek wordt kennisgemaakt en zullen de wensen en eisen die uit de vragenlijst naar voren zijn gekomen, worden besproken
 • Offerte voorstel – Na aanleiding van het gesprek zullen we u een interessant voorstel doen
 • Ontwerpvoorstel – Na goedkeuring van de offerte wordt er één, of indien afgesproken, twee designvoorstellen gemaakt en gepresenteerd
 • Aanpassing design – Indien noodzakelijk wordt het uitgekozen design voorstel aangepast
 • Definitief designvoorstel – Het definitieve designvoorstel wordt gepresenteerd
 • Start bouw website – Aan de hand van het goedgekeurde designvoorstel, zal de website gebouwd worden
 • Koppeling CMS – Indien u ook kiest voor een CMS (Beheersysteem), dan dit gekoppeld worden aan de website
 • Ingebruikname CMS – Na koppeling krijgt de klant toegang tot het CMS waarna de klant zelf de content kan gaan plaatsen
 • Oplevering website – De gebouwde website, eventueel voorzien van CMS, wordt opgeleverd
 • Testfase – De klant test de website en het CMS
 • Lancering website – Als alles goed bevonden wordt, zal de website gelanceerd worden en wordt het traject afgerond

Keuze CMS, onderhoudscontract of eigen beheer

Als de website eenmaal gelanceerd is, moet deze regelmatig voorzien worden van nieuwe informatie. Een website die regelmatig veranderd, wordt beter geindexeerd door zoekmachines. Ook wilt u natuurlijk graag voorkomen dat uw laatste nieuwsbericht gepubliceerd op de website, meer dan een jaar oud is.

Vandaar is het van belang uw website te onderhouden. Dit kan op een aantal manieren. Heeft u voldoende technische kennis, dan kan u er voor kiezen uw website zelf te onderhouden. BlueGlobe Webdesign levert de website op en verstrekt u de FTP gegevens. Hierna kan de website worden gedownload en zelf onderhouden worden. Als u kiest voor deze manier, vervalt echter wel de garantie op een goede werking van de website. Het verkeerd gebruiken van een aantal tekens kan resulteren in een error waardoor uw website niet goed getoond wordt.

Wilt u zelf geen omkijken hebben naar uw website dan kan u kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is interessant voor websites die slechts een aantal maal per jaar voorzien worden van nieuwe informatie. In deze gevallen is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten, zodat de website jaarlijks tegen een vooraf voorgesteld bedrag of op basis van uurtarief onderhouden gaat worden.

De laatste optie is het gebruik van een CMS, oftewel beheerssysteem. Met deze optie, wordt er een systeem gebouwd waarop u kunt inloggen en eenvoudig zaken op uw website kunt beheren. U kiest voor het centrale BlueGlobe CMS of voor een maatwerk CMS wat gekoppeld wordt aan uw eigen website.