Type a keyword and hit enter to start searching. Press Esc to cancel.
Magento webshops, hosting & cloud oplossingen

Google Apps account op je iPhone

Google Apps account op je iPhone

Steeds meer mensen, zowel particulieren als bedrijven, stappen over naar Google Apps. Met Google Apps koppel je je domeinnaam aan deze cloud dienst van Google en krijg je een mailbox met maar liefst 7 GB ruimte, een uitgebreide agenda en contactpersonenbeheer. Daarnaast zijn er nog andere diensten als Google Docs, de tegenhanger van Office 2010 en Google Talk, een alternatief voor MSN. Dit alles is tot 10 gebruikers gratis te gebruiken. Wil je meer gebruikers of is de 7 GB mailboxruimte niet voldoende, dan biedt Google ook een zakelijke variant. Deze kost slechts 40 euro per jaar.

Maak je eenmaal gebruik van Google Apps dan wil je je email ook graag op je telefoon ontvangen. In dit artikel gaan we uit van een iPhone, maar Google biedt ook ondersteuning aan tal van andere telefoons en platformen.

Account aanmaken op de iPhone

Voordat je begint is het raadzaam een backup te maken van je data met iTunes. Mocht het niet goed gaan of mocht de oplossing niet in de smaak vallen, dan is alle data nog veilig beschikbaar. Als de backup gemaakt is, kan je beginnen:

 • Ga naar Instellingen
 • Kies Mail, Contacten, Agenda
 • Voeg een nieuw account toe van het type Exchange
 • Vul de volgende info in:
  Email: Je email adres
  Domein: [LEEG LATEN]
  Gebruikersnaam: Je gebruikersnaam
  Wachtwoord: Je wachtwoord
  Omschrijving: Geef het account een naam
 • Klik op volgende. Als je dan een foutmelding krijgt over een certificaat verificatie, vul dan bij het veld Server in: m.google.com
 • Klik weer op Volgende, nu zou hij wel verder moeten gaan
 • Selecteer nu welke onderdelen gesynchroniseerd moeten worden. Zet indien gewenst gewoon alles aan.
 • Daarna wordt gevraagd of alle reeds aanwezige gegevens op je telefoon moeten blijven of verwijderd worden. Begin je met een schone lei, kies dan voor ‘Verwijder’. Doe je dit niet dan moet je blijven synchroniseren met iTunes. Kies je wel voor verwijderen dan worden je contactpersonen en agenda opgeschoond. De gegevens die al in je Google Apps account aanwezig zijn, worden natuurlijk direct geimporteerd.

Nu ben je klaar voor gebruik van je Google Apps account op je iPhone! Veel plezier ermee.

Related Posts