Greylisting beschikbaar op BlueGlobe mailserver

Om de grote hoeveelheden Spam te lijf te gaan, hebben we vanaf 1 mei greylisting geimplementeerd op onze servers. De hoeveelheid spam is hierdoor nog verder terug gebracht.

Op vrijdag 1 mei is er een update aan de server doorgevoerd ten behoeve van de verbetering van de spam bestrijding. Een van de voordelen van de update is dat er vanaf nu Greylisting beschikbaar komt op de server. Greylisting is een techniek waarbij alle mails die op de server aankomen in eerste instantie niet geaccepteerd zullen worden. Een normale goede (gezonde) mailserver zal na enkele minuten de mail nogmaals versturen en hierop zal de BlueGlobe mailserver de mail wel accepteren. een slechte mailserver (Spammer) zal over het algemeen een mail maar eenmaal versturen, waardoor deze Spam dus niet aan zal komen in de mailbox van onze gebruikers.

Het grote voordeel van deze techniek is dat er aanzienlijk minder spam aan zal komen. Het nadeel is dat sommige mails met een vertraging van enkele minuten afgeleverd zullen worden.

Voor een meer uitgebreide uitleg over Greylisting, kijkt u op de Wikipedia pagina over Greylisting.

Bij de implementatie van dit nieuwe systeem is helaas het proces wat zorgt voor de spam scanning (SpamAssassin) niet goed herstart, waardoor er helemaal geen mail gescand werd. Dit had tot gevolg dat enkele klanten grotere hoeveelheden spam ontvingen dan voorheen. Onze excuses voor dit ongemak.