Internet Marketing

U besteedt veel tijd en aandacht aan uw website of webshop maar de bezoekersaantallen of het aantal verkopen vallen tegen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om hier verandering in te brengen.

BlueGlobe is gespecialiseerd in Internet marketing en biedt een aantal hulpmuiddelen voor u als website eigenaar. Internet Marketing is een relatief goedkope manier om meer bezoekers te genereren en uw producten en diensten te promoten. De volgende oplossingen

Inzicht in uw website

Standaard worden al onze websites en webshops opgeleverd met een Google Analytics teller. Dit gratis programma van Google, meet allerlei aspecten binnen uw website. Denk aan het aantal bezoekers, afkomst van bezoekers, welke pagina’s ze bekijken en hoe lang ze de site bezoeken. Het is zelfs mogelijk om een aantal eCommerce trajecten in te richten waarbij gemeten kan worden waar bezoekers bij het bestellen van producten afhaken op uw webshop.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Met zoekmachine optimalisatie wordt vaak bedoeld dat uw website zo goed mogelijk opgezet wordt om hoog te scoren in de zoekresultaten van een zoekmachine. SEO is de afkorting voor de Engelse benaming Search Engine Optimization. Met zoekresultaten bedoelen we de organische, dus niet betaalde zoekresultaten. Deze optimalisatie bestaat weer uit een aantal aspecten, waaronder techniek, content, snelle hosting oplossing en inkomende en uitgaande links. Zoekmachine optimalisatie is de belangrijkste methode om uw website een optimale vindbaarheid te geven.

Google AdWords (SEA)

Naast het hierboven genoemde SEO komt u ook de term SEA vaak tegen. SEA staat voor Search Engine Advertising en is het betaald adverteren in Google. U kent de advertenties vast en zeker, ze worden rechts van de normale zoekresultaten in Google getoond.

Met Google AdWords kunt u reclame maken op Google. U bepaald een dagelijks budget wat u wilt spenderen aan het adverteren, waarna bekeken wordt welke keywords interessant zijn voor uw website of webshop. De advertenties zijn heel gedetaileerd in te richten. Zo kan u kiezen om de advertenties alleen te tonen aan bezoekers uit bepaalde landen of regio’s of op bepaalde momenten van de dag. Google bepaald aan de hand van uw dagbudget hoe vaak een advertentie getoond wordt en in welke frequentie. U betaald per klik op de advertentie.

Nieuwsbrieven sturen

Een nieuwsbrief kan een interessant middel zijn om bezoekers naar uw website te halen. Zo kunnen we een nieuwsbrieftemplate in uw huisstijl ontwikkelen zodat u op de momenten wanneer u wilt, uw klanten een nette mailing kunt sturen. Als u vaker mails verstuurt en naar grotere groepen ontvangers, dan is het niet aan te raden dit te doen vanuit uw eigen Outlook account of vanuit de Magento webshop. De kans dat u voor spammer wordt aangezien, is dan vrij groot.

Om nieuwsbrieven te versturen adviseert BlueGlobe Webdesign om gebruik te maken van MailChimp. Dit systeem is goed te integreren met uw Magento webshop en daarbij kunt u tot 12.000 mails per maand gratis versturen naar maximaal 2.000 ontvangers. Verstuurd u grotere aantallen, dan kunt u eens kijken naar de betaalde abonnementen.

Social Media

Promoot uw website op Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn of een van de vele andere social media netwerken. Op deze manier brengt u uw product of diensten op een goedkope en snelle manier onder de aandacht bij een grote groep mensen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van Social Media voor uw bedrijf.

Vergelijkingssites

Heeft u een webshop dan kan het interessant zijn om uw producten op te laten nemen binnen vergelijkingswebsites als Kieskeurig.nl, Beslist.nl of Vergelijk.nl. Middels een dagelijkse export wordt automatisch iedere dag een actueel overzicht van uw producten aangeboden bij deze sites. Hier heeft u verder geen omkijken naar.