Magento nieuwsbrief aanmelding via CMS pagina

Standaard plaatst Magento een mogelijkheid tot aanmelden voor een nieuwsbrief middels een statisch blok in een webshop. Via een XML update is het mogelijk dit blok in de sidebar (links of rechts), in de header of in de footer te plaatsen. De gebruiker krijgt een tekstveld voor het invoeren van een mail adres te zien en kan de aanmelding met een klik op de verzend knop, doorgeven. Simpel en effectief. Het afmelden van de nieuwsbrief kan door in te loggen op de webshop en naar je account te gaan. Onder de optie ‘Nieuwsbrief abonnementen’ kan je de aanmelding uitvinken.

Het is echter ook mogelijk om dit aanmeldformulier op te nemen in een losse CMS pagina. Maak hiervoor in de backend onder CMS -> Pagina’s een nieuwe pagina aan voor de nieuwsbrief aanmelding. Plaats de titel en de tekst die je graag wilt gebruiken op de pagina en roep daarna middels de volgende code het formulier op:

{{block type="newsletter/subscribe" template="newsletter/subscribe.phtml"}}

Als je het formulier nog wilt aanpassen, kopieer de template file template/subscribe.phtml dan vanuit de base directorie naar je eigen template directorie en en voor de wijzigingen door.