Over BlueGlobe

BlueGlobe Webdesign is in februari 2001 opgericht door Maikel Vugts. In 1998 kwam ik als student Hogere Informatie in aanraking met het internet. Ik was meteen gegrepen door het medium en de eerste website was snel gebouwd. Het betrof de website voor de plaatselijke voetbalvereniging Beerse Boys, waar wekelijks de laatste standen en uitslagen terug te lezen waren. Enkele ondernemers die lid waren van de vereniging zagen de website en de mogelijkheden die het internet boden, waardoor er al snel een aantal verzoeken tot het bouwen van websites volgden. Na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel was de oprichting van mijn eigen bedrijf een feit.

Uitbreiding diensten

Naarmate het aantal opdrachten groeide, verandere ook de vraag naar diensten. Naast het bouwen van websites werden ook logo’s en complete huisstijlen ontwikkeld, brochures opgemaakt, auto’s en gevels beletterd en websites gehost. Door mijn technische achtergrond was met name het bouwen en implementeren van internet oplossingen het onderdeel waarin ik volledig mijn energie kwijt kon.

Om de klanten tegemoed te komen in de vraag naar aanverwante diensten, werd met een aantal partijen een samenwerking aangegaan. Door deze samenwerkingen was het mogelijk om sneller en beter in te springen op de vraag van de klant.

Ontwikkeling door de jaren heen

In 2001 zag BlueGlobe Webdesign het licht in het Brabantse Middelbeers. Omdat ik voor mijn studie verhuisde naar Eindhoven, vertrok ook het bedrijf eind 2002 mee naar de design stad. Na afronding van mijn studie ben ik gaan werken voor een FKKC Design Studio, een reclame bureau in Eindhoven. Een mooie gelegenheid om ervaring op te doen in de Internet branche en tevens mijn kwaliteiten te ontplooien. In eerste instantie werkte ik bij het bureau als stagiair, later als webdeveloper. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het ontwikkelen van maatwerk oplossingen en koppelingen tussen online systemen.

Na 7,5 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en deze vond ik bij XIB Internet Marketing in Berlicum. Hoewel ik al een aantal jaren gewerkt had met voornamelijk maatwerk e-commerce oplossingen en koppeling met Payment Service Providers, leerde ik hier het open source pakket Magento kennen. In het eerste half jaar leerde ik als senior webdeveloper het pakket kennen, waarna ik als technical manager de technische afdeling mee aanstuurde en voornamelijk grotere projecten op me nam. Een interessante en leerzame periode, maar de drang naar een eigen bedrijf en volledig als zelfstandig ondernemer door te gaan, bleef.

Fulltime zelfstandig

Na ruim 10 jaar mijn werkzaamheden voornamelijk in de avonduren en weekenden doorgevoerd te hebben, is BlueGlobe Webdesign per 1 juni 2011 fulltime operationeel. Met de ervaringen die ik de afgelopen 10 jaar opgedaan heb, is BlueGlobe een ervaren partner voor MKB, particulieren en stichtingen die zich op het internet begeven. Of het nu gaat om een informatieve website, een webshop of een maatwerk koppeling tussen uw website en een voorraadsysteem of boekhoudpakket. Neem eens een kijkje in onze portfolio om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Strijp S – een inspirerende omgeving

In de periode juni 2009 tot september 2012 was BlueGlobe Webdesign gevestigd in Oirschot. Per 1 september 2012 is het bedrijf weer verhuisd naar Eindhoven waar op Strijp-S een kantoorruimte in gebruik genomen is in het oude Videolab van Philips. In dit inspirerende stukje Eindhoven gaat het bedrijf als BlueGlobe verder. De term Webdesign is uit de bedrijfsnaam weggelaten omdat deze niet meer het juiste beeld schetst waarvoor het bedrijf staat. Webdesign is wel degelijk nog een dienst die geboden wordt, maar BlueGlobe staat voor meer. Kijk verder op onze website voor de mogelijkheden op het gebied van Webshop ontwikkeling en dan met name Magento webshops, internet marketing en hosting. Tevens begeleiden wij bedrijven in de cloud met behulp van Google Apps.

Algemene voorwaarden, privacy verklaring en verwerkersovereenkomst

Vanaf 25 mei 2018 treedt de nieuwe wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Vanaf deze datum geldt dus in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving.

Privacy verklaring
Algemene voorwaarden
Verwerkersovereenkomst